Peugeot 208 en 2008 krijgen nieuwe automaathendel

Klein, maar opvallend nieuws: de Peugeots 208 en 2008 krijgen de automaathendel van de versere producten van het voormalige PSA. Het voorover hellende pookje maakt plaats voor een nog compactere knop.

De ‘automaatschakelaar’ die nu in de Peugeot 208 en Peugeot 2008 verschijnt, kwamen we voor het eerst tegen in de Opel Mokka. Daarna volgenden de Peugeot 308, Opel Astra en DS 4. De knop vervangt de opvallende, vrij futuristische hendel die voor de introductie van deze modellen in auto’s van Peugeot, Opel, DS en Citroën met EAT8-automaat of elektrische aandrijflijn zat.
De ‘oude’ pook
De nieuwe knop
In theorie levert zo’n knop ruimtewinst op, maar de genoemde pook was ook al elektronisch en behoorlijk compact. Nu oogt het dus vooral wat opgeruimder. Naast de schakelaar voor R, N en D zit een knopje voor de ‘P’-stand. De nieuwe automaatknop is bij de compacte Peugeot-modellen niet alleen te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.