‘Nog geen 10 procent Nederlanders kiest EV als volgende auto’

Slechts 10 procent van de Nederlanders kiest bij de aanschaf van zijn volgende auto voor een volledig elektrisch model. Dat blijkt uit onderzoek van veldwerkbureau Panel Inzicht onder 2.000 Nederlanders. Ruim de helft van de ondervraagden geeft aan dat zijn of haar volgende auto een benzinemotor heeft.

Hoewel het aandeel particulier gekochte elektrische auto’s in de totale EV-verkoop toe blijft nemen, zou slechts 10 procent van de Nederlanders een elektrische auto als volgende auto kiezen. Dat blijkt uit onderzoek van Zonneplan onder 2.000 Nederlanders. Van de ondervraagden geeft slechts 9,2 procent aan dat zijn of haar volgende auto een elektrische wordt. Een auto met benzinemotor staat bij het gros van de ondervraagden op de shortlist. Maar liefst 52 procent van de ondervraagden geeft aan voor zijn volgende auto voor een auto met benzinemotor te gaan. Dat de dieselmotor aan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.