‘Ford patenteert turbo-verbrandingsmotor op waterstof’

Volgens een Amerikaanse website heeft Ford een techniek gepatenteerd die het makkelijker moet maken om waterstof als brandstof in een verbrandingsmotor te gebruiken. Interessant, want voor zover wij wisten zette ook Ford vooral in op de batterij-elektrische auto.

Ford zou een methode hebben vastgelegd om de verhouding tussen brandstof en lucht in de verbrandingskamers beter te regelen bij gebruik van waterstof als brandstof in een turbo-benzinemotor. In het kort zou het erop neerkomen dat de waterstofmotor een veel armer mengsel moet en kan gebruiken, dus meer lucht bij de brandstof mengt. Dat zou onder meer pingelen tegengaan, wat bij een verbrandingsmotor op waterstof door de snellere verbranding van waterstof ten opzichte van benzine al snel een probleem wordt.
Het interessantste van het nieuws, ontdekt door Musclecarsandtrucks.com, is echter dat er bij Ford kennelijk op zijn minst één persoon bezig is met onderzoek naar brandstofmotoren op …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.