Hoe verhoudt de Toyota Yaris Cross zich tot de C-HR?

Toyota had altijd al terreinwagens en SUV’s, maar met de C-HR heeft het merk ook geproefd aan het succes van de cross-over. Dat smaakte naar meer, dus is er nu ook de Yaris Cross. En er zit nóg meer in het vat.

De Yaris is een kleine auto, zowel van naam als van reputatie. Dus stel je de verbazing voor als je zegt met een Yaris Cross voor te rijden en er komt ineens zo’n forse auto de hoek om. Je moet maar net weten wat ‘Cross’ betekent en dat het qua formaat weinig te maken heeft met de gewone Yaris. De huidige B-segmenter is namelijk een best aardige auto, maar hij is zelfs voor het B-segment aan de compacte kant. Iets wat je ook merkt op bijvoorbeeld de achterbank. De Yaris Cross tapt uit een heel ander vaatje. Hij is breder, hoger en vooral een stuk langer dan de vertrouwde hatchback en zodoende een stuk breder inzetbaar. Dat zal ongetwijfeld aanslaan. Het hele segment is bijzonder populair en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.