Jeep Renegade e-Hybrid – Eerste rijtest

Dankzij de combinatie van een motor die volgens het Miller-principe werkt, een riemaangedreven starter/dynamo en een kleine elektromotor in de zeventraps automaat, is de Jeep Renegade zuiniger geworden. Hij gaat als e-Hybrid door het leven en vervangt, samen met de plug-in, de benzineversie.

Nadat we vorig jaar konden rijden met de Renegade plug-in hybride, is het nu de beurt aan de e-Hybrid. De elektrificatie bij Jeep gaat gestaag door en later dit jaar komt er een volledig elektrisch, nieuw model op de markt. Die auto zit wat formaat betreft tussen de Renegade en de Compass in.
Na een kleine acht jaar dienst wordt het misschien ook wel tijd voor een opvolger van de Renegade, het kleinste en in Italië gebouwde model van Jeep. Toch kreeg hij nog in 2018 een facelift en het is nog altijd een guitige verschijning. Hij oogt als een creatie uit een tekenfilm en maakt een jeugdige, frisse indruk. Zoals bekend deelt de Renegade zijn genen met de Fiat 500X, die nu ook deze e-hybride …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.