Stellantis presenteert zescilinder in lijn: ‘Hurricane’

Stellantis presenteert de Hurricane, een geheel nieuwe twin-turbo zescilinder lijnmotor op benzine. In Europese ogen is dat misschien een nogal opmerkelijke stap, maar voor de Amerikanen is dit blok juist een grote stap in de ‘verschoning’ van het wagenpark.

De zescilindermotor, die al in 2019 boven kwam drijven, levert volgens zijn makers namelijk de kracht en presaties van een V8, maar dan met tot 15 procent minder verbruik en uitstoot. De Hurricane heeft twee turbo’s, een cilinderinhoud van 3,0 liter en levert in de basis ‘meer dan’ 400 Amerikaanse pk’s en 610 Nm. In Europese pk’s gaat het dan overigens om meer dan 405 pk. Naast de ‘Standard Output’-versie is er ook een High Output-variant, met meer dan 500 pk en een koppel van minimaal 644 Nm.
Hoewel de Hurricane-motor op zichzelf helemaal nieuw is, deelt hij wel veel onderdelen met de 2,0-liter …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.