Rolls-Royce Dawn en Wraith met pensioen

Rolls-Royce knipt binnenkort bijna de helft van zijn modellen uit het gamma. De laatste exemplaren van zowel de Dawn als de Wraith verlaten volgend jaar de fabrieken in het Engelse Goodwood.

Het leveringsgamma van Rolls-Royce bestaat momenteel uit de Ghost, Phantom, Cullinan, Wraith en Dawn. In 2023 lopen de laatste exemplaren van de Wraith en Dawn van de band, zo zegt Rolls-Royce-topman Torsten Müller-Ötvös tegen het Engelse Autocar.
De Dawn en Wraith zijn de spiritueel opvolgers van achtereenvolgens de Phantom Drophead Coupé en Phantom Coupé. In tegenstelling tot die auto’s delen ze hun basis echter niet met vlaggenschip Phantom, maar met de kleinere Ghost. Het gaat ook nog eens om de Ghost van de vorige generatie. In 2020 werd immers een geheel nieuwe generatie Ghost aan het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.