‘Nationalisatie Russische fabrieken kan auto-industrie miljarden kosten’

De Russische regering dreigt dat het fabrieken en overige bezittingen van buitenlandse bedrijven in Rusland wil nationaliseren. Als dat echt gebeurt, zou dat ook voor een aantal automerken een enorme strop betekenen.

Door te dreigen met nationalisatie probeert de regering van Poetin te voorkomen dat meer bedrijven zich terugtrekken uit Rusland nu dat land in Oekraïne aan het huishouden is. Dat gebeurt echter wel op grote schaal, ook binnen de autobranche. Onder meer Volkswagen, Ford en Mercedes hebben activiteiten in Rusland gestaakt vanwege de oorlog. De kans dat Rusland overgaat op nationalisatie lijkt in een aantal gevallen dus aanwezig, en dat zou de betrokken merken logischerwijs veel geld kosten.
Automotive News meldt bijvoorbeeld dat Mercedes-Benz voor 2 miljard aan bezittingen in Rusland heeft, waaronder een autofabriek van slechts enkele jaren oud. Volgens experts is inbeslagname weliswaar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.