Reiskostenvergoeding mogelijk eerder omhoog

Er komt mogelijk eerder dan gepland een hogere belastingvrije reiskostenvergoeding. De regering gaat naar de mogelijkheden kijken om de geplande verhoging naar voren te halen.

Staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingen) wil kijken of het mogelijk is de onbelaste reiskostenvergoeding eerder te verhogen dan het kabinet van plan was. Dat zegt hij de Tweede Kamer toe, nadat verschillende partijen hierom hadden gevraagd. “Technisch zou je dat vanaf 1 juli kunnen doen”, aldus Van Rij. Hij wil kijken wat het precies betekent als het kabinet daartoe zou besluiten. “Ik zou willen zeggen: laten we het serieus bekijken. Maar dan moet er een dekking gevonden worden.” Als het kabinet zo’n maatregel neemt, komt er ook minder binnen. Ergens anders moet geld vandaan komen. Partijen in de Kamer hadden de vervroegde verhoging voorgesteld om de pijn van de hoge …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.