ING: ‘Steeds minder mensen halen nog volle tank’

De hogere brandstofprijzen zijn duidelijk terug te zien in het tankgedrag aan de Nederlandse pomp. Automobilisten gooien de tank veel minder vaak vol om de rekening nog een beetje betaalbaar te houden, concludeert ING uit gegevens over pinbetalingen.

Automobilisten betalen in Nederland 30 procent meer voor een liter E10 dan een half jaar geleden, maar de totale pinomzet bij Nederlandse tankstations steeg veel minder hard, met slechts 15 procent. Dat wijst erop dat automobilisten met minder volle tanks wegrijden bij pompstations, schrijven onderzoekers van ING. Mogelijk speelt daarbij ook al mee dat per 1 april de accijns omlaag gaat op brandstof. Waarschijnlijk rijden automobilisten ook vaker naar goedkopere tankstations, verder weg van de snelweg, om de kosten voor het vervoer te drukken.
Dat huishoudens nog wat proberen te besparen op hun brandstofkosten is volgens ING gunstig voor de Nederlandse economie, omdat ze zo nog wat te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.