Duitsland verlaagt accijns op brandstof fors

Duitsers gaan fors minder betalen voor brandstof dankzij een flinke verlaging van de accijns. Vooral benzine gaat aanzienlijk minder kosten. De accijnsverlaging is een reactie op de hoge brandstofprijzen onder meer vanwege de oorlog in Oekraïne.

De Duitse regering komt met een reeks maatregelen om huishoudens te helpen met de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne. Zo komt er onder meer een tijdelijke verlaging van de accijns op benzine en diesel. Door de hoge energieprijzen staat de koopkracht van veel burgers zwaar onder druk.
De accijns op benzine gaat met 30 cent per liter omlaag en die op diesel met 14 cent. Wanneer de accijnsverlaging van drie maanden ingaat is niet duidelijk. Minister van Financiën Christian Lindner zei dat dit pakket maatregelen van de regeringscoalitie aantoont dat de mensen in Duitsland kunnen rekenen op de overheid om te handelen in de crisis die is veroorzaakt door de oorlog in …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.