Cupra Formentor krijgt 450 pk sterke vijfcilinder

De Cupra Formentor krijgt de beschikking over een van Audi afkomstige vijfcilinder die maar liefst 450 pk levert. Helemaal origineel is het niet, voor de extra heftige aandrijflijn moet je en bezoek brengen aan de Duitse tuner Abt.

Cupra levert de Formentor in Nederland momenteel alleen met 204 pk en 245 pk sterke 1.4 TSI e-Hybrid-aandrijflijnen. De Formentor is in Nederland nu dus altijd een plug-in hybride, ondanks dat het merk tot vorig jaar ook een stekkerloze versie met een 310 pk sterke 2.0 TSI leverde. Elders in de wereld bestaat de Cupra Formentor ook als tot een oplage van 7.000 stuks gelimiteerde VZ5, de absolute topversie met de van Audi afkomstige 2.5 liter benzinemotor. Inderdaad, een vijfcilinder! Die machine …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.