Citroën SM (1971) – In het Wild

Veel mensen genieten van het voorjaar vanwege het mooie weer, de bloemen die de grond uitschieten en de beestjes die de wei weer in mogen. Autoliefhebbers zien ook vooral de schoonheid van klassiekers die weer van stal worden gehaald met plezier tegemoet. Kijk eens wat een plaatje zich vandaag buiten laat zien: een Citroën SM!

Zomaar langs de kant van de weg, in het prille voorjaarszonnetje, trof AutoWeek-forumlid Johan82 deze indrukwekkende Citroën SM. Waar je de DS en CX nog wel eens spontaan tegen kunt komen, geldt dat in mindere mate voor deze bijzondere coupé, die ooit met die twee de showroom deelde. De SM is altijd al een stuk exclusiever geweest en zo was hij natuurlijk ook bedoeld. Citroën betrad met de SM een deel van de markt waar het daarvoor én daarna nooit meer in actief is geweest, die van de luxe en sportieve coupés. Het was ook een betrekkelijk kort avontuur, want de SM was slechts vier jaar in productie.
In de jaren 60 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.