Alfa Romeo bijna op nul: hoop gevestigd op Tonale

De verkoopcijfers van Alfa Romeo zijn bepaald niet meer wat ze ooit zijn geweest. In de eerste twee maanden van dit jaar verkocht het merk in Nederland zelfs minder nieuwe auto’s dan Bentley. De Giulia is momenteel Alfa’s ‘verkooptopper’, maar het is duidelijk dat het merk de Tonale nodig heeft om zijn verkoopcijfers op te krikken.

Alfa Romeo verkocht in 2021 in totaal 175 nieuwe personenauto’s en daarmee eigende het merk zich in Nederland het kleinste marktaandeel toe van de laatste 38 jaar. Uiteraard lag de Nederlandse automarkt vorig jaar op zijn gat, maar met een marktaandeel van slechts 0,05 procent kan zelfs de grootste Alfist met geen mogelijkheid gelukkig zijn. Ook de eerste maanden van dit jaar zagen er voor Alfa Romeo niet fraai uit. In januari en februari zijn slechts 38 nieuwe Alfa Romeo’s in Nederland geregistreerd. Zelfs Bentley zette in die maanden met 41 stuks meer auto’s op Nederlands kenteken.
De Alfa Romeo Giulia was in 2021 goed voor 109 verkochte exemplaren en mocht zich toen de best verkochte Alfa …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.