Volvo 940 GLE – Rijtest – Uit de Oude Doos

Terwijl de nog behoorlijk nieuwe 850 de aandacht behoorlijk opeiste op de showroomvloer bij de Volvo-dealer, stond daar ook nog de grotere en maar net iets oudere 940. Een interessante optie hoger in de markt, zo bleek wel uit een test met de 940 GLE.

Volvo gooide behoorlijk hoge ogen met ontwerp van de 850, dat in 1991 aan de wereld getoond werd. Vergeleken met grote broer 940 oogde die al een stuk moderner, al was de 940 er ook pas relatief kort bij. Dat de 940 qua uiterlijk van een wat behoudender snit was, was uiteraard geen reden om eraan voorbij te wandelen. Een rijtest met de 940 GLE 16V precies dertig jaar geleden wees namelijk uit dat Volvo daarmee ook echt wel een eigentijdse en fijne auto neer had gezet.
Hoewel de 900-serie nog aardig leek op de voorganger, de 700-serie, hadden onder meer modernere achterlichten en een hier en daar iets afgeronder uiterlijk ervoor gezorgd dat er toch een duidelijk frisser model stond. Heel …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.