Nissan stopt ontwikkeling verbrandingsmotoren

Nissan steekt per direct geen euro meer in de ontwikkeling van verbrandingsmotoren voor personenauto’s. Ook Nissan zet uitgebreid in op het elektrificeren van zijn Europese modellengamma.

Nissan belicht zijn Europese toekomstplannen op het gebied van elektrificatie, plannen die onder meer de ontwikkeling van verbrandingsmotoren voor personenauto’s een halt toe roepen. Nissan investeert niet meer in benzine- en dieselmachines en richt zich volledig op de overgang naar volledige elektrificatie. Vanaf 2023 brengt Nissan in Europa geen enkel nieuw model meer op de markt met alleen een verbrandingsmotor.
Nissan mikt erop dat in 2026 zo’n 75 procent van de in Europa nieuw verkochte auto’s van het merk een geëlektrificeerde aandrijflijn heeft. Omstreeks 2030 moet elke nieuw verkochte Nissan een geëlektrificeerde aandrijflijn hebben. Let wel, het gaat dus niet alleen om volledig …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.