CNV pleit voor hogere kilometervergoeding en cao-verbetering

Het kabinet moet de maximale onbelaste reiskostenvergoeding verhogen van 19 naar 23 eurocent per kilometer. Hiervoor pleit het CNV. De Tweede Kamer debatteert dinsdag over de koopkracht.

Het CNV herhaalt nog maar eens de oproep die het onlangs al deed: de vakbond wil dat de onbelaste reiskostenvergoeding verhoogd wordt. Dat het dit nogmaals aankaart, heeft te maken met zorgelijke berichten die het CNV bereiken: “We krijgen tientallen meldingen binnen van leden voor wie het reizen naar het werk onbetaalbaar is geworden. De verwachting is dat dit ook na 1 april zo blijft. Daarom moet de belastingvrije fiscale vrijstelling omhoog”, zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin.
De in 2006 ingestelde onbelaste vergoeding van 19 eurocent per kilometer kan volgens het CNV echt niet meer: “Al jaren is die 19 cent niet toereikend, maar nu zeker niet meer. Het kabinet wil pas in 2024 de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.