Dankzij Nederlandse turbo’s leveren motoren Alpina machtig koppel

Alpina kennen we als bouwer van de betere BMW’s. Om zijn zescilinders het vermaarde koppelrijke karakter te geven gebruikt Alpina turbo’s uit Nederland, om precies te zijn die van Tachyon Engineering. Wat doen ze daar in Eemnes voor bijzonders?

Auto’s bouwen hoef je ze bij BMW niet te leren, en bij M GmbH weten ze ook absoluut hoe ze de auto’s van het moederconcern een meer dan dynamisch karakter moeten geven. Wanneer je juist meer wilt dan een gewone BMW, maar een M weer te veel hardcore vindt, kun je je wenden tot Alpina. Daar vullen ze al meer dan vijftig jaar een niche met auto’s die er minstens zo rap vandoor gaan, maar die in de dagelijkse omgang net even wat comfortabeler zijn, zonder dat de rijkwaliteit in het gedrang komt. Daarbij hebben we het niet alleen over de afstemming van het onderstel, ook de motoren geven ze bij Alpina een eigen karakter. Daar waar een BMW M het meer zoekt in de toeren kenmerken de Alpina-motoren …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.