‘Dure brandstof zorgt niet voor run op EV-subsidie’

Met de torenhoge brandstofprijzen van dit moment verwacht je wellicht dat elektrische auto’s meer in trek raken. Dat is echter nog niet te merken aan het aantal aanvragen van aanschafsubsidie voor elektrische auto’s.

Het subsidiepotje voor de aanschaf of het leasen van een nieuwe of gebruikte elektrische auto is nog steeds goed gevuld, laat uitvoeringsdienst RVO desgevraagd aan NU.nl weten. Het budget voor een tweedehands elektrische auto is nu voor de helft op, dat voor een nieuwe voor circa twee derde. Er is geen sprake van een run op de subsidie nu de brandstofprijzen zo hoog liggen: “Als je alle weken sinds de openstelling van de subsidie vergelijkt, is er niet ineens sprake van een toename van het aantal aanvragen sinds benzine duurder is,” aldus een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.