Max op jacht op Mercedes-terrein – Vooruitblik GP van Bahrein

Komend weekend is het eindelijk echt tijd voor actie in de Formule 1. Dan vindt de Grand Prix van Bahrein plaats als seizoensopener. Red Bull Racing en Ferrari worden goede kansen toegedicht na een sterke wintertest, maar van oudsher is dit een baan waar Mercedes aan het langste eind trekt. Tijd voor een nadere kennismaking met de Grand Prix van Bahrein.

Het circuit: typisch Tilke, evengoed veel actie
Dat de coureurs vorig jaar lyrisch waren over ‘ons’ Zandvoort, is op zich geen wonder. Een oldskool omloop die op een natuurlijke manier door de duinen slingert, laat het racehart nu eenmaal sneller kloppen dan een steriel, kunstmatig parcours van F1’s huisarchitect Hermann Tilke. Bahrain International Circuit, gebouwd in 2003, is een voorbeeld van zo’n ‘Tilke-Drome’ en kent een weinig aansprekende lay-out. Dat wil gelukkig niet zeggen dat het er altijd een saaie bedoening is. Zo herinneren we ons de crash van Romain Grosjean, wiens Haas explodeerde nadat hij hem bij het uitkomen van bocht 3 in de vangrail boorde. Niemand gaf een cent voor het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.