Steeds meer particulieren kopen elektrische auto

Het aandeel particulier gekochte elektrische auto’s in de totale EV-verkoop neemt stevig toe. Dat blijkt uit een onderzoek van RAI Vereniging en Bovag. Onder meer de SEPP-aanschafsubsidie die je kunt aanvragen voor de aankoop van een elektrische auto en de komst van meer betaalbare elektrische personenauto’s zouden hieraan ten grondslag liggen.

In de periode 2015 tot en met 2019 werd gemiddeld slechts 12 procent van alle in die jaren nieuw geregistreerde elektrische auto’s op naam van een particulier gezet. In 2021 lag dat percentage op 21 procent. De medio 2020 ingevoerde aankoopsubsidie zou daar samen met de komst van meer betaalbare elektrische personenauto’s hun steentje aan hebben bijgedragen. Daarnaast speelt volgens RAI Vereniging en Bovag mee dat de acceptatie van elektrisch rijden almaar toeneemt.
Hoewel elektrische auto’s lang niet altijd goedkoop zijn, ligt de gemiddelde prijs van een nieuwe elektrische auto tegenwoordig veel lager dan enkele jaren geleden. Waar een nieuwe elektrische auto in 2016 nog gemiddeld €79.000 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.