‘Kia EV6 met achterwielaandrijving en grootste accu populair’ – Wel en Wee

De EV6 is voor Kia een belangrijk model. De extravagante EV6 is de eerste in de basis als elektrisch model ontwikkelde auto van het merk en is dan ook Kia’s eerste lid van de EV-modellijn. De EV6 is sinds medio 2021 op de Nederlandse markt en heeft inmiddels de titels Auto van het Jaar en Elektrische Auto van het Jaar binnen weten te slepen. Tijd dus om uit te zoeken hoe het de elektrische Kia tot op heden op de markt vergaat.

2021 was om verscheidende redenen geen fantastisch jaar, ook niet in autoland. De pandemie en het daardoor veroorzaakte tekort aan computerchips zorgden voor slechte beschikbaarheid van auto’s en lange levertijden. Hoewel Kia de titel ‘populairste merk van Nederland’ nipt aan zich voorbij zag gaan, wist het merk met de Niro wel de best verkochte auto van ons land in handen te hebben. Er gingen bijna 11.000 exemplaren van over de toonbank. Ook met de Picanto deed Kia goede zaken, met in totaal bijna 8.000 verkochte exemplaar eindigde Kia’s instapmodel op de vierde positie. Dan de vraag der vragen: hoe presteert de Kia EV6 tussen die populaire broertjes en zusjes? In het halfjaar van 2021 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.