Elektrische Isetta-achtige uit China

De Chinese automarkt is een interessante, en niet in de laatste plaats omdat er zo nu en dan wel heel opmerkelijke modellen verschijnen. De wit-gehele creatie op deze patenttekeningen die we hebben opgedoken uit de database van de World Intellectual Property Organization (WIPO) weet in ieder geval onze aandacht te trekken.

Sommige Chinese fabrikanten vinden het geen probleem om zich voor het ontwerp van zijn modellen wel erg te laten inspireren door reeds bestaande auto’s. De duidelijk op de Volkswagen Kever geïnspireerde Lightning Cat van Ora is daar een bekend recent voorbeeld van. Kort geleden kon AutoWeek je een minuscule Mini Countryman van Chinese makelij laten zien en ditmaal hebben we een vrolijk ogend karretje van Changhe in de aanbieding.
Changhe is een Chinese fabrikant die onder meer een samenwerkingsverband had met Suzuki. Het verkocht onder meer – netjes in licentie – een eigen versie van de Suzuki …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.