Zo ver komt de Polestar 2 Dual Motor in de praktijk

De Polestar 2 is er sinds een klein half jaar in twee uitvoeringen: de Single en de Dual Motor. De Dual Motor beschikt over twee elektromotoren en in het eerste jaar dat het model op de markt was had je geen keuze, een Polestar 2 was dan altijd een Dual Motor. Met die 300 kW sterke aandrijflijn komt de Polestar 2 heel snel van zijn plek maar hoeveel energie verbruikt deze EV? Die vraag beantwoorden we in deze aflevering van ‘zo ver komt’.

De eerste langere test bij AutoWeek vond plaats onder ideale omstandigheden voor een elektrische auto. Droog, zonnig weer, 19 graden en geen harde wind. In de vergelijkende test tegen de Tesla Model 3, een van de zuinigste EV’s op de markt, kwam de Polestar 2 tot 21,5 kWh per 100 kilometer en dat leverde een range van 390 kilometer op. Dat is weliswaar lager dan de 470 kilometer van de fabrieksopgave, maar het is netjes. Uiteraard steekt het schril af tegen de waarde die we in die test met de Model 3 Performance haalden, 16,5 kWh/100 km. Maar we hebben het in deze …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.