Glas 1304 CL (1968) – Liefhebber Gezocht

In de rubriek ‘Liefhebber Gezocht’ staan doorgaans twee categorieën occasions in de spotlights: auto’s die in topstaat zijn, of exemplaren nog wat werk nodig hebben. Deze Glas 1304 CL behoort tot de laatste categorie. Zijn zeldzaamheid maakt hem voor de liefhebber echter het opknappen waard!

De oorsprong van de Duitse autofabrikant Glas gaat terug tot het jaar 1883. Monteur Andreas Glas richtte toen zijn eigen bedrijf op voor de reparatie van landbouwvoertuigen. Dat bedrijf breidde hij door de jaren heen langzaam maar zeker uit. Glas legde zich in een later stadium toe op landbouwmachines. Zijn zoon Hans Glas, naar wie het bedrijf later ook vernoemd is, nam de tent in 1924 over en wijzigde de bedrijfsnaam in Hans Glas GmbH. Pas na de Tweede Wereldoorlog, in 1955, ging het bedrijf auto’s produceren. Glas kwam op de proppen met de Goggomobil, een compact autootje dat in verschillende varianten op de markt kwam. De productie van de Goggomobil stopte pas in 1969.
In de jaren 60 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.