Chrysler Aspen – In het Wild

Chrysler is zo ongeveer het laatste automerk dat géén SUV in het gamma heeft. Heel bijzonder, temeer omdat het een Amerikaans merk betreft. Ook in de geschiedenis van Chrysler vinden we bar weinig hoogpotigen terug, maar deze Chrysler Aspen uit 2007 is de uitzondering.

Chrysler heeft geen SUV’s, omdat het onderdeel is van een concern dat onder allerlei andere merknamen juist wel veel SUV’s verkoopt. Jeep en Dodge doen in de VS goede zaken, vooral (Dodge) of uitsluitend (Jeep) met modellen die we onder de noemer SUV kunnen scharen. Toch is die keuze van – toen nog – FCA wel opmerkelijk. Bij Jaguar Land Rover bestaat een soortgelijke situatie, maar daar besloot men toch dat de SUV-markt te groot is om níet door Jaguar bediend te worden. Sindsdien kennen we de F-Pace en de E-Pace, modellen die de fabrikant gewoon naast soortgelijke Land Rovers aanbiedt.
Zo niet bij Chrysler, dat anno 2022 trouwens sowieso maar twee modellen in het aanbod heeft. In 2003 was …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.