25 jaar Volvo lifestylestations: V40, V50, V60 en V70

Het toppunt van burgerlijkheid? Dat is naar verluidt iemand met een rijtjeshuis, een labrador en een Volvo-stationwagon. Althans, tot 1996, toen Volvo de V40 als zijn eerste lifestyle-combi introduceerde. De 40 werd 50, de 50 werd 60, terwijl de 70 er ook nog was. Binnen al dat lifestyle-geweld bleef de V zelf fier overeind. Vier Volvo-liefhebbers zetten hun V naast een splinternieuwe V60 om te zien of die zijn V met trots mag dragen. En of de kofferbak groot genoeg is voor een labrador.

De verschijning van de Volvo V40 in 1996 bracht nogal wat teweeg, want een Volvo-stationwagon met ronde vormen was net zo ongehoord als wat president Bill Clinton in dat jaar deed met zijn stagiaire. Tot dat moment was de enige V die je met Volvo associeerde die van Vierkant. Een Volvo-stationwagon was een collectie rechte lijnen en dito hoeken, die een ongehoord laadvolume opleverde. Hij maakte zijn kopers voor het leven merk­trouw dankzij een ongekende combinatie van gebruiksgemak, veiligheid en motoren die stoïcijns honderdduizenden kilometers opslokten. De nieuwe V, van Versatile, vergde enige gewenning, want afgeronde vormen zijn leuk voor het oog, maar de verstokte Volvo-rijder hou …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.