Rivian waarschuwt voor productie-halvering 2022

Het zit opnieuw tegen voor Rivian. De Amerikaanse EV-bouwer waarschuwt dat de productie voor 2022 zomaar de helft kan zijn van wat eerder werd voorspeld, vooral vanwege de verkrijgbaarheid van onderdelen.

Een autofabriek opstarten in een periode van (chip-)tekorten en stijgende prijzen is niet makkelijk. Dat ondervindt Rivian aan den lijve. 2022 zou het jaar moeten zijn waarin de productie eindelijk serieuze niveaus bereikt, nadat het bedrijf eind 2021 de eerste (ongeveer) 1.000 auto’s afleverde. Reuters meldt nu dat het bedrijf zijn aandeelhouders heeft gewaarschuwd dat de productie voor 2022 zomaar de helft kan zijn van de 50.000 exemplaren uit een eerdere voorspelling. De reden: ‘supply chain issues’, ofwel problemen met de levering van onderdelen.
2021 werd ook al bepaald niet gunstig afgesloten. Rivian noteerde in het vierde kwartaal een verlies van omgerekend 2,24 miljard euro. De …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.