Panasonic heeft nieuwe batterij die Tesla goedkoper kan maken

Techbedrijf en batterijproducent Panasonic start in april 2023 met de productie van nieuwe 4680 geheten batterijen voor elektrische auto’s. Panasonic wil de nieuwe batterijen onder meer aan Tesla verkopen. Voor Tesla zijn de nieuwe batterijen de sleutel tot de komst van een nieuw model dat fors goedkoper moet worden dan de Model 3.

Tesla sprak in 2020 al over de komst van een nieuw model dat een stap onder de Model 3 moet komen te staan en dat prijstechnisch een stuk bereikbaarder moet zijn dan die al immens populaire EV. Tesla-topman Elon Musk gaf destijds al een indicatieprijs van $25.000, zo’n 22 mille, voor het model op. Die nieuwe kleinere en vooral goedkopere Tesla kan alleen het levenslicht zien als er op de productiekosten van het model laag gehouden kunnen worden. Daarvoor kijkt Tesla onder meer naar productie in China, maar ook naar nieuwe accutechnologie. Accuproducent Panasonic die laatste sleutel tot de geboorte van de ‘baby-Tesla’ in begin 2023 te kunnen bieden.
Panasonic-topman Kazuo Tadanobu zegt in een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.