Xpeng P5: elektrische sedan met 465 kilometer actieradius voor Nederland

De Nederlandse automarkt is nu officieel een nieuw merk rijker. Het Chinese Xpeng slaat zijn vleugels uit naar Nederland en brengt dit jaar de P5 op de markt, een elektrische sedan met een actieradius van 465 kilometer. De Xpeng P5 is per direct online te reserveren.

Xpeng is een van de vele Chinese fabrikanten die de Europese automarkt in het vizier heeft. Het merk heeft zich nu officieel in Nederland gevestigd door in de Westfield Mall in Leidschendam zijn eerste Experience Store te openen. Aanvankelijk leek het erop dat de P7 de eerste auto zou zijn die Xpeng naar Nederland zou halen, maar dat blijkt niet het geval. De Xpeng P5 gaat namelijk de boeken in als de eerste auto van het merk dat in Nederland verkocht gaat worden.
Xpeng P5
De Xpeng P5 is een 4,81 meter lange elektrische sedan met een wielbasis van 2,77 meter. Bepaald geen kleine jongen dus. In de bagageruimte kun je dan ook 520 liter aan spul kwijt. Wat formaat betreft valt de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.