VW-topman: ‘Economische schade oorlog mogelijk erger dan die van corona’

De economische schade als gevolg van de oorlog in Oekraïne kan voor de Europese economie nog wel eens “veel erger” zijn dan de schade als gevolg van de coronapandemie. Daarvoor waarschuwt Herbert Diess, topman van de Volkswagen Group in de Britse zakenkrant Financial Times.

Diess wijst onder andere op de forse prijsstijgingen voor grondstoffen en materialen als gevolg van de oorlog. Daarnaast is de toevoer van energie onzekerder geworden. Autofabrikanten, waaronder Volkswagen, BMW en Porsche, worstelen ook met de leveringen van cruciale onderdelen nu leveranciers in het westen van Oekraïne gesloten zijn vanwege de Russische invasie. Daardoor worden de autofabrikanten gedwongen om de productie te beperken. De problemen door de oorlog komen bovenop de al bestaande worstelingen van de automakers met tekorten aan onderdelen zoals chips.
Volkswagen besloot onlangs tot nader order te stoppen met het produceren van auto’s in Rusland. De Duitsers hebben eigen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.