Hyundai Ioniq 5 – Wel en Wee

Hyundai gooide met de introductie van de Ioniq 5 hoge ogen. Het hoekige retrodesign van de 45 Concept kreeg namelijk daadwerkelijk navolging in een productiemodel. De Ioniq 5 had daarnaast een aantal primeurs voor Hyundai. Hoe doet het opvallende model het in Nederland en welke uitvoeringen zijn het populairst bij klanten? Tijd om de gedetailleerde verkoopcijfers erbij te pakken.

De Ioniq 5 is de eerste specifiek als EV ontwikkelde auto van Hyundai. Het is tevens het eerste model dat op het nieuwe modulaire E-GMP-platform van het concern staat en de eerste telg uit de nieuwe elektrische Ioniq-lijn van Hyundai. Tot op heden is de Ioniq 5 de enige EV van Hyundai in die modellenlijn. Hij krijgt dit jaar gezelschap van een lager broertje dat op hetzelfde platform staat: de Ioniq 6. Concerngenoot Kia heeft met de elektrische

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.