BMW iX5 Hydrogen: X5 met brandstofcel bijna klaar

BMW gaat dit jaar een kleine serie van een wel heel bijzondere X5 bouwen. Het gaat om de iX5 Hydrogen, een elektrisch aangedreven X5 met een brandstofcel aan boord die waterstof omzet in elektrische energie.

Al in 2019 liet BMW de i Hydrogen Next zien, een vroeg prototype van een X5 met brandstofcel waarmee het merk een duidelijk signaal gaf: ook BMW gaat aan de waterstof. BMW geeft foto’s vrij van de uiteindelijke productieversie van de i Hydrogen Next, een auto die voortaan als iX5 Hydrogen door het leven gaat.
BMW zegt momenteel de laatste wintertests met de iX5 Hydrogen te doen en dat is natuurlijk waarom je de waterstof-X5 op deze foto’s in een besneeuwde omgeving ziet. De iX5 Hydrogen wordt in het in het noorden van Zweden gelegen Arjeplog aan de tand gevoeld en moet dit jaar nog in een kleine serie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.