Test: Skoda Fabia

Skoda profileert zichzelf als een uiterst slim merk, wat onder meer blijkt uit de vele spitsvondigheden in zijn modellen. Simply clever, heet dat op z’n Tsjechisch. De nieuwe Fabia treedt wat dat betreft in de voetsporen van twee uiterst succesvolle voorgangers. Kan hij de uitdaging aan?

Skoda loopt al wat langer mee in Nederland, maar de echte doorbraak kwam pas toen in 1997 de Octavia zijn debuut maakte. Dat was de eerste volledig nieuwe auto nadat Volkswagen in 1991 het merk inlijfde. Tot dan toe deden we het nog met de Favorit en de Felicia. Een paar jaar later, in 2000, zag de eerste Fabia het daglicht. In 2011 steeg de verkoop van de Fabia tot ongekende hoogten dankzij de 1.2 TDI. De Octavia profiteerde in 2014 van soortgelijke fiscale voordelen en verkocht in dat jaar als een malle.
Geen Combi meer
We zijn nu bij de vierde lichting van de Fabia en een groot verschil met de voorgangers is het gegeven dat er geen Combi meer is. Dat zullen velen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.