Tankstations bij de grens: ‘Nederland moet prijsverlaging volgen’

Nederlanders kiezen er nog niet massaal voor om in het goedkopere België en Duitsland te gaan tanken, nu de benzineprijzen snel stijgen. Tankstations nabij de grens waarschuwen dat dit wel kan gaan gebeuren als België en/of Duitsland de prijzen gaan verlagen en roepen de overheid op om dat voorbeeld dan te volgen.

Volgens de Belangenvereniging Tankstations (BETA) is sinds brandstof door de oorlog in Oekraïne snel duurder is geworden, geen duidelijke verandering te zien. De angst is wel dat dit zal gebeuren als België besluit in te grijpen in de brandstofprijzen. De Belgische regering kijkt naar mogelijkheden om de snelle prijsstijging van brandstof in te dammen. “Dan kunnen wij niet achterblijven”, aldus BETA-voorzitter Ewout Klok. “Dat zou een drama zijn voor de pomphouder in de grensstreek. Die lopen leeg.” Volgens hem is al aan de pomp te zien dat Nederlanders ‘door het koopkrachtverlies …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.