Haas F1 kiest voor Magnussen als vervanger Mazepin

Het Formule 1-team van Haas heeft de knoop doorgehakt: de voormalige coureur van het team, Kevin Magnussen, keert terug. Hij neemt de plaats in van de weggestuurde Russische coureur Nikita Mazepin.

Vanwege de oorlog in Oekraïne besloot Haas vorige week te breken met de Russische titelsponsor Uralkali en ook de daaraan verbonden Russische coureur Nikita Mazepin. Een vervanger werd nog niet aangekondigd en naar verluidt zijn er tot op vandaag drie serieuze kanshebbers geweest: Nico Hülkenberg, Antonio Giovinazzi en Kevin Magnussen. Uiteindelijk heeft Haas voor de laatste gekozen. Magnussen sleept ook direct een meerjarige deal binnen.
De 29-jarige Deen reed eerder ook al voor Haas, ongetwijfeld speelt dat een cruciale rol in de keuze om voor hem te gaan. Haas zette Magnussen aan het einde van 2020 tegelijk met zijn teamgenoot Romain Grosjean uit het team, nadat hij vier seizoenen voor …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.