Elektrische Ford Mustang: 544 pk, 322 kilometer actieradius

Het in Londen gevestigde Charge Cars liet drie jaar geleden een voorproefje zien van een klassieke Ford Mustang met een elektrische aandrijflijn. Het bedrijf komt nu met een daadwerkelijke productieversie van die met moderne techniek doorspekte pony car.

Er zijn mogelijkheden zat om een elektrische aandrijflijn in een oldtimer te bouwen. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar gezien de huidige brandstofprijzen kunnen we ons een dergelijke harttransplantatie in ieder geval steeds beter voorstellen. Het Engelse Charge Car liet jaren geleden al zien hoe het een Ford Mustang van een elektrische aandrijflijn kon voorzien. Het bedrijf gaat die elektrische ‘Stang daadwerkelijk bouwen, en niet eens in een kleine oplage!
Charge Car gaat namelijk 499 exemplaren van zijn volledig elektrische klassieke Fords Mustang produceren. Het bedrijf hangt een 64 kWh …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.