Test: Mercedes-Benz EQS

Tesla is het alleenrecht op EV’s met een fatsoenlijke actieradius kwijt. Met de EQS geeft Mercedes-Benz serieus antwoord. De EQS is eveneens het elektrische alternatief voor de iconische S-klasse. Maar de elektrische uber-Benz zijn grote belofte waar?

Onder de vloer van de EQS vind je een groot accupakket en tussen de wielen de elektromotoren. Mercedes geeft van beide varianten van de EQS eenzelfde capaciteit van 108 kWh op. De potente EQS 580 komt daar volgens fabrieksopgave maximaal 652 kilometer ver mee, terwijl je met de 450+ maar liefst 731 km moet kunnen afleggen. Voor deze test rijden we de EQS 580.
Flipperen
Al zitten de Tesla-sprinttijden van net iets meer dan twee tellen van nul tot honderd km/h er niet in, het blijkt in de dagelijkse praktijk allerminst een gemis. Op snelweg- en buitenwegtempo willen we doorgaans gewoon uitrollen als we het gaspedaal liften en in de bebouwde kom en in files is het prettig …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.