Mercedes-Benz E-klasse krijgt nieuwe mild-hybrid-diesel

De Mercedes-Benz E-klasse krijgt een nieuwe dieselmotor met mild-hybride techniek. De machine is gaan aanvulling aan het leveringsgamma, maar een krachtbron die een dieselmotor zonder mild-hybride techniek vervangt.

Het leveringsgamma van de Mercedes-Benz E-klasse ziet er met ingang van maart net even anders uit dan je misschien gewend bent. De E300 – dus niet de plug-in hybride E300 e – verdwijnt namelijk van de prijslijst. Daarnaast krijgt de E220d-dieselversie een geheel nieuwe aandrijflijn. De conventionele 194 pk en 400 Nm sterke dieselmotor wordt vervangen door een modernere dieselmotor met mild-hybrid-techniek.
De vernieuwde E220d heeft voortaan een in de basis 200 pk en 440 Nm sterke 2.0 viercilinder met daarbij 20 pk aan elektrokracht. De E-klasse Limousine E220d sprint in 7,4 seconden naar een snelheid van 100 km/h en haalt een topsnelheid van 238 km/h. De E-klasse Estate met de nieuwe …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.