Ford of Europe gaat op de schop

Ford of Europe houdt na 55 jaar op te bestaan als aparte afdeling binnen het merk. Dat maakt Ford bekend in een call met analisten. Met de reorganisatie van de autofabrikant worden de nieuwe afdelingen, Ford Blue en Model e, leidend. Dat betekent dat het Europese hoofdkantoor van Ford in Keulen een andere rol toebedeeld krijgt.

De reorganisatie van Ford, die de naam ‘Ford+’ draagt, moet onder meer bijdragen aan een verdere versnelling van de ontwikkeling van elektrische auto’s. In totaal gaat Ford bestaan uit vijf afdelingen: Model e, Ford Blue, Ford Pro, Ford Drive en Ford Credit. Deze vijf afdelingen worden leidend in de bedrijfsstructuur, waarbij Ford de regionale opdeling dus laat vallen. “De geografie is nog steeds belangrijk voor ons, maar vanaf 2023 gaan we ons meer richten op de afdelingen”, zei CFO John Lawler in een call met analisten. Hij voegde daaraan toe dat de regionale divisies niet langer ‘de manier zijn waarop we het bedrijf runnen’.
Daarmee krijgt het huidige Ford of Europe binnen de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.