‘Evenveel wintersporters met pech als voor corona’

De coronapandemie ligt goeddeels achter ons en daarom zijn er ook veel Nederlanders weer op wintersportvakantie gegaan. Dat blijkt ook wel uit het aantal pechmeldingen dat de ANWB binnenkrijgt.

Bijna 9.000 Nederlandse wintersporters hebben vanaf 1 december tot begin maart de hulp ingeschakeld van de ANWB Alarmcentrale vanwege autopech. Dat zijn er evenveel als in het wintersportseizoen voor corona, in 2019-2020, meldt de ANWB. Mensen op wintersport deden vooral meldingen van niet-startende auto’s, lekke banden en kapotte accu’s.
Verder kwamen er bij de ANWB 995 meldingen binnen van wintersporters die letsel hadden opgelopen tijdens hun vakantie. Letsel aan arm, onderbeen en rug waren de meest voorkomende wintersportletsels. Er moesten 141 mensen met ernstig letsel worden thuisgebracht met een ambulance of ligtaxi.
Oostenrijk is nog steeds de populairste wintersportbestemming voor …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.