Dit lees je in AutoWeek 10

AutoWeek 10 ligt vanaf woensdag in de winkel of valt eind deze week bij je op de deurmat. Deze week hebben we een extra dik themanummer voor je! 16 pagina’s meer dan gewoonlijk en wel omdat de focus op turbo’s ligt. Liefhebbers van oude en nieuwe sportieve auto’s kunnen hun hart ophalen.

Wie ’turbo’ zegt, denk ongetwijfeld direct aan de jaren 80. In dat decennium ging Ferrari ook aan de slag met turbo’s op zijn straatauto’s. Zo kregen de 288 GTO en de iconische F40 druklading. In die tijd was het samenspel tussen turbo en verbrandingsmotor nog lang niet zo verfijnd als nu, ontdekken we als we met die twee op pad gaan. Maar wat een belevenis! Hoe het tegenwoordig staat met turbo’s in sportieve auto’s, weten we bijvoorbeeld van de Audi RS3 en Mercedes-AMG A45 S. Vooral bij die tweede is het indrukwekkend wat er voor vermogen per cilinder bereikt wordt. Tijd om eens te kijken wat lekkerder bevalt, een brullende vijfcilinder of een vierpitter die ontzettend hard werkt.
Uiteraard …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.