Wey haalt elektrisch retromodel naar Europa

Onder leiding van Great Wall maakt de Europese automarkt binnenkort een elektrische retrowave door. De Chinese kolos haalt de merken Ora en Wey naar Europa. Tot op heden was alleen bekend dat Ora een stel elektrische retrorakkers naar Europa zou halen. Nu lijkt ook Wey een eigenwijs vormgegeven elektrische nieuwkomer een klassieke uitstraling naar ons deel van de wereld te gaan halen.

Autofabrikanten kunnen de verleiding die retrodesign biedt duidelijk niet weerstaan. Denk aan de modellen van Mini, maar er is natuurlijk veel meer. Honda heeft met de E een elektrisch model met retrodesign, Fiat voert op dat vlak de 500, en Volkswagen komt met de vanbuiten duidelijk naar de T1’s en T2’s van weleer verwijzende ID.Buzz. Het Chinese Great Wall heeft ook van de retrotaart gesnoept en brengt met zijn merkoffensief onder meer het met retromodellen doorspekte merk Ora naar Europa. Ora is samen met Wey een van de twee merken die het concern op termijn in Europa gaat verkopen. Ook Wey krijgt in Europa zeer waarschijnlijk een elektrische retrorakker.
Wey (2021)
Uit de database van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.