Bestelautoverkoop februari: kwart minder dan vorig jaar

Er zijn afgelopen maand zo’n 25 procent minder bestelauto’s verkocht dan in februari 2021. Dat blijkt uit cijfers van de Bovag en RDC.

In februari 2022 zijn er 4.899 bestelauto’s verkocht, dat is een kwart minder dan in februari 2021. Over heel 2022 gezien staat de teller nu op 10.394 lichte bedrijfsauto’s, 20 procent minder dan in de eerste twee maanden van 2021. Bovendien is 2022 na twee maanden het slechtste verkoopjaar voor bestelauto’s sinds 2010.
Er vindt opvallende verschuiving plaats: voor het eerst waren minder dan 90 procent van de verkochte bestelauto’s voorzien van een dieselmotor. Dat komt vooral door de opmars van elektrische bestelauto’s, die in januari en februari goed waren voor een marktaandeel van 6,3 procent. Bovag meldt dat Peugeot met 131 stuks de meeste elektrische bestelauto’s verkocht. Daarna komt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.