Boldmen CR 4 – Eerste rijtest

Wiesmann is terug, Friedhelm Wiesmann om precies te zijn. Onder de merknaam Boldmen bouwt hij weer auto’s en die zijn net zo prijzig en exclusief als de Wiesmanns van weleer. We gaan op pad met de CR 4 roadster.

Toen in 2014 de lampen definitief uitgingen bij sportwagenbouwer Wiesmann deed dat niet alleen bij de liefhebbers pijn. Zo’n einde had het sympathieke bedrijf niet verdiend. Ook missen we de modellen die het bouwde. Klassiek gestileerde sportwagens met BMW-techniek, een uniek uiterlijk en eindeloze mogelijkheden tot individualisering. Zo’n geslaagde mix van verleden en heden vind je simpelweg niet bij andere autofabrikanten. Maar er is hoop. Dit soort modellen komt weer terug, ook al is het onder een andere naam: Boldmen. Het idee erachter komt van Friedhelm Wiesmann, die voor het technische gedeelte gebruik maakt van de expertise van de familie Käs uit Welden, in de buurt van Augsburg …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.