Audi A4 – Blik to the Future

De A4 is al jaren een belangrijk volumemodel voor Audi. De fabrikant uit Ingolstadt ziet zich door strenger wordende Europese emissie-eisen op termijn genoodzaakt van de A4 een elektrisch model te maken. Maar niet voordat er nog éénmaal een generatie komt met verbrandingsmotoren.

In rap tempo is de stemming in ­autoland veranderd. Fabrikanten worden ­bijna geacht met het schaamrood op de ­kaken modellen te presenteren als die niet in hoge mate geëlektrificeerd of geheel elektrisch zijn. De Europese Unie hijgt fabrikanten in de nek en als de Euro 7-emissienorm rond 2025 zijn intrede doet, moet het vlootgemiddelde verder omlaag naar waarden die ­zonder een uitgebreide reeks EV’s in het programma ­vrijwel onhaalbaar zijn. Niet zo gek dus dat steeds meer autofabrikanten in ieder geval voor de Europese markt een vrij concrete deadline hangen aan de switch naar volledig ‘elektrisch’. Audi zet vanaf 2033 een punt achter de verbrandingsmotor in Europa en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.