Haas F1 verbreekt banden met coureur Mazepin en titelsponsor

Formule 1-coureur Nikita Mazepin is er komend seizoen toch niet bij. Het team waar de Russische coureur voor zou rijden, Haas, verbreekt de banden met hem en ook met titelsponsor Uralkali.

Het komt niet echt meer als een grote verrassing, maar Haas F1 zet nu officieel een streep door het contract met coureur Nikita Mazepin en breekt ook met titelsponsor Uralkali. Dit besluit heeft uiteraard te maken met de Russische invasie in Oekraïne.
Haas geeft weliswaar geen gedetailleerde reden, maar het trok bij de wintertest in Barcelona na de invasie al alle sponsoring van het Russische Uralkali (waaronder de kleuren van de Russische vlag) van de auto. Uralkali is opgericht door Nikita Mazepins vader Dmitry en de plek van Mazepin bij Haas hing samen met deze sponsordeal.
Haas heeft nog niet aangegeven wie Mazepin zal vervangen. Pietro Fittipaldi, de kleinzoon van oud-wereldkampioen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.