Voormalig Nissan-topman veroordeeld in Japan

Greg Kelly, een voormalig topman van Nissan, krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden in Japan. Dat meldt Automotive News. Naast de straf voor Kelly krijgt ook Nissan zelf een forse boete opgelegd.

De straf voor Kelly is behoorlijk mild te noemen. Japanse openbaar aanklagers eisten aanvankelijk twee jaar cel tegen Kelly, maar daar gaat de rechter niet in mee. Kelly werd wel schuldig bevonden aan een deel van de aanklacht, namelijk het helpen van voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn met het wegmoffelen van een deel van zijn salaris in de boekhouding. Volgens de rechter heeft hij dat echter maar in één boekjaar gedaan in de periode van 2010 tot 2018, de tijdspanne waarbinnen Ghosn meer zou hebben verdiend dan bij de belastingdienst bekend was. Kelly krijgt daarvoor een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.