Spitsstrook A7 al week dicht door vochtige camera’s

Een opmerkelijk tafereel op de A7 van Zaandam naar Purmerend. Door condensvorming op de camera’s kan Rijkswaterstaat de actuele verkeerssituatie niet in de gaten houden, waardoor de spitsstrook dicht blijft. De uitvoeringsinstantie zegt ‘niet 1, 2, 3 een oplossing te hebben’.

Rijkswaterstaat meldt vandaag op Twitter dat de spitsstrook van de A7 door vochtproblemen met de camera’s niet in de gaten kunnen worden gehouden, waardoor deze dicht blijft. Daardoor ontstaat niet alleen veel vertraging op de A7 richting Hoorn bij Purmerend, maar ook op de aansluitende A8 en A10 vanuit Amsterdam. Opmerkelijk genoeg zegt Rijkswaterstaat dat het probleem ‘al de hele week speelt’ en er ‘niet 1, 2, 3 een oplossing’ is.
In een reactie tegenover AutoWeek zegt Rijkswaterstaat dat de condensvorming alleen bij bepaalde camera’s in specifieke gevallen optreedt, meestal tijdens de avondspits. Het probleem zit in de camera’s zelf, waardoor die geheel moeten worden vervangen. Dat kan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.