‘Tesla heeft goedkeuring voor Duitse fabriek’

Tesla heeft goedkeuring gekregen van de Duitse autoriteiten om zijn nieuwe Gigafactory te openen. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt. Dat betekent dat Tesla deze maand waarschijnlijk al kan beginnen met de productie. Toch lijkt er nog steeds weerstand te zijn tegen de opening van de fabriek.

De goedkeuring zou na maanden van vertraging zijn verleend door het ministerie van Milieu van de deelstaat Brandenburg. Volgens de krant houdt premier Dietmar Woike van de deelstaat vrijdag een persconferentie over de opening van de fabriek. In 2019 begon Tesla op basis van een voorlopige goedkeuring met de bouw van de fabriek. De productie had eigenlijk vorig jaar al opgestart moeten zijn, maar de lokale autoriteiten namen hun tijd met het evalueren van de milieueffecten van de fabriek, waarbij er vooral zorgen waren over het waterverbruik. Vorige maand zei het ministerie nog dat het ‘

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.